Bijna dagelijks leest u weer iets in het nieuws over Virtual Reality. De ontwikkeling op het gebied van Virtual Reality brillen gaat snel en er is veel te melden over dit onderwerp. Maar wat is een Virtual Reality bril?

Een paar jaar geleden in het televisie programma “De wereld draait door” had Mathijs van Nieuwkerk een Oculus Rift bril op. Bekijk hieronder het fragment uit dit programma.

Deze uitzending was voor veel mensen de eerste keer dat ze een Virtual Reality bril zagen.

Maar wat is een Virtual Reality Bril?

Een Virtual Reality (VR) bril of headset is een apparaat dat je draagt ​​als een bril. Als je de VR bril draagt dan zie je niets meer van de wereld om je heen. In de bril zitten twee HD schermen voor allebei de ogen.
Het doel van de VR bril is om je onder te dompelen in een spel. De meeste VR brillen volgen de beweging van het hoofd, zodat waar je ook kijkt, je personage in het spel ook die kant op kijkt. Je krijgt het gevoel alsof je in het spel zit.
Nu kan je een Virtual Reality bril ook voor andere dingen gebruiken dan alleen maar een spel spelen. Het duurt niet lang meer of je kan ook naar een film kijken met een Virtual Reality bril op je hoofd.

Microsoft-Hololens VR bril kopen

Microsoft Hololens

Een Virtual Reality bril heeft ook een krachtige computer nodig om het beeld te genereren in de headset. Zo wordt de Oculus Rift op de PC aangesloten en de Playstation VR bril op de PS4 met een extra processor box.

Virtual reality bril kopen? Welke kiest u?

Veel fabrikanten zijn bezig om nog dit jaar een Virtual Reality bril op de markt te brengen. Er zijn veel verschillende modellen te koop. Zo zijn er VR brillen die gebruik maken van de mobiele telefoon en er zijn geavanceerde VR brillen te koop die op de PC worden aangesloten. Virtual Reality bril kopen? Kijk hier op onze website voor de keuze in VR brillen.