2016 was het jaar voor de Virtual Reality bril. Dit jaar zijn namelijk de Oculus Rift, de Playstation VR en de HTC Vive VR bril op de markt gekomen. Stel u wilt een Virtual Reality bril kopen, welke moet u dan kiezen? Welke virtual reality brillen zijn er allemaal te koop?
HTC Vive VR Bril

Virtual Reality is een geweldige ervaring waarbij de beweging van uw hoofd gevolgd wordt in een 3-dimensionale wereld. U krijgt het gevoel dat u ook echt daar bent. De VR bril is natuurlijk perfect voor het spelen van spellen, maar wat dacht u van het kijken naar een film?
Ontwikkelaars zijn druk bezig om toepassingen te creëren voor de Virtual reality bril.
Als u interesse heeft en u wilt een Virtual reality bril kopen, kijk dan eens naar de onderstaande lijst. Wij hebben enkele modellen voor u op een rij gezet.

Oculus Rift

De Oculus Rift is de VR bril waar het eigenlijk allemaal mee begon. Daar gaat eigenlijk ook deze website over. Dankzij de passie van Palmer Lucky voor Virtual Reality brillen, de succesvolle Kickstarter campagne en de overname door Facebook voor 2 miljard USD kunnen we binnenkort genieten van de Oculus Rift. Deze VR bril sluit je aan op de DVI en USB poorten van je PC. Er is alles gedaan om de beelden die door de Oculus Rift worden gepresenteerd zo echt mogelijk te laten lijken zonder enige vertraging.
De Oculus Rift bril is inmiddels verkrijgbaar en wordt zo naar Nederland verstuurd. Deze super VR Bril is te bestellen voor €699 via onderstaande link.

Bestel uw Oculus Rift
De Oculus touch controllers lieten wat langer op zich wachten maar zijn nu ook te bestellen voor €199 via dezelfde link.
Oculus Rift Touch Controllers
Verkoop prijs: 599 USD of €699,-

Virtual Reality bril kopen? Bekijk ook onderstaande modellen

Sony Playstation VR bril

Oorspronkelijk begonnen als Sony’s Morpheus Project maar nu officieel “Playstation VR” genoemd. Deze VR bril voor de Playstation 4 is sinds oktober 2016 verkrijgbaar en kost ongeveer €399.
playstation VR bril
De Sony Playstation 4 is stiekem al voorbereid om met de VR bril te kunnen samenwerken. De AMD processor is samen met een extra kastje wat meegeleverd wordt in staat om 3D stereobeelden te verwerken.
Op deze tweede box wordt de Playstation VR headset aangesloten. Deze box wordt via USB en HDMI weer op de PS4 aangesloten. Op de box zelf zit weer een HDMI aansluiting om een extra scherm aan te sluiten waarop te zien is wat de drager van de Playstation VR bril ziet. Om de Playstation VR bril te kunnen gebruiken heeft u ook de bewegingscamera Eye nodig.

Het oorspronkelijke prototype van de Playstation VR bril heeft een upgrade gekregen en heeft nu betere displays. Waren het eerst nog 5 inch LCD displays, nu krijgt de Playstation VR 5,7 inch OLED displays die zorgen voor een zo natuurgetrouw mogelijk beeld met minder vertraging en “motion blur”. Dankzij de 120hz refresh rate wordt gamen met 120fps mogelijk.
Sony heeft laten doorschemeren misschien zelfs een draadloze VR bril uit te brengen.
Verkoopprijs: 399 USD of €399,-

Bestel de Playstation VR Bril
 

Bestel de Playstation VR Bril

HTC Vive VR bril

De HTC Vive is een VR bril die wordt uitgebracht door HTC, een hoogwaardige VR bril met twee controllers en twee basisstations voor een ongekende Virtual Reality ervaring.
virtual reality bril kopen
De HTC Vive is compatibel met Steam VR. Steam kende u al en nu kunt u met de Vive VR bril dus ook in Virtual Reality genieten van Steam.
 De Vive VR bril is te koop vanaf mei 2016. Deze VR bril sluit u net als de Oculus Rift aan op uw PC, de headset is voorzien van 70 sensors en heeft 360 graden tracking en een 90Hz refresh rate

Als u nu alvast uw HTC Vive besteld dan krijgt u naast de VR bril, twee draadloze controllers en twee basisstations voor 360 graden tracking. En u krijgt de spellen “Tilt Brush, Fantastic Contraption en Job Simulator gratis.
Verkoopprijs: 799 USD of €899

Bestel de HTC Vive VR bril
 

Samsung Gear VR

De Samsung VR bril werkt anders vergeleken met de VR brillen die hiervoor genoemd zijn.
samsung gear vr bril foto
Om de Samsung Gear VR te gebruiken heeft u een Samsung Telefoon nodig zoals de Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+ en Galaxy S7, S7 edge. Het enige wat u hoeft te doen is de telefoon in de Gear VR te plaatsen en u stapt zo in de wereld van Virtual Reality.
De Samsung Gear VR is al te koop vanaf €99,99 en u kunt hem hier bestellen

Microsoft Hololens

De Microsoft Hololens is eigenlijk geen VR bril zoals de andere brillen die hier genoemd zijn maar het is eerder een kruising tussen de Oculus Rift en de Google Glass. Als je de Microsoft Hololens opzet zie je een hologram in de echte wereld.
Microsoft Hololens Bril
De mogelijkheden zijn nog intenser dan met een VR bril. Bekijk de onderstaande video’s voor een impressie wat je met de Microsoft Holelens kunt doen. U zal versteld staan.
Helaas is de Microsoft Hololens alleen nog in Development editie te koop en laat de consumenten versie nog even op zicht wachten. En de prijs? Voor $3000 USD kunt u hem hier bestellen.

Bestel de Microsoft Hololens

Een Virtual Reality bril kopen is nog niet zo eenvoudig

De hierboven genoemde VR brillen zijn namelijk niet de enige brillen die er te koop zijn.
De lijst gaat verder met de Fove VR bril,
de Zeiss VR One, de Avegant Glyph,

de Razer OSVR, de Freefly VR Headset en de Google Cardboard.

Met al deze VR brillen is de vraag, moet u nu een Virtual Reality bril kopen of is het beter om nog even te wachten. Zodat de prijzen zullen dalen en de kinderziektes eruit gehaald zijn. Maar voor wie als een van de eerste wilt genieten van Virtual Reality is er keuze genoeg.