Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Oculus VR overgenomen door Facebook voor $2 miljard

0. consoleshop

facebook koopt oculus rift

Op 25 Maart 2015 kondigde Mark Zuckerberg op zijn facebook pagina aan dat facebook de marktleider in Virtual Reality Technologie, Oculus VR, heeft gekocht.

En dit is wat hij erover zei: “Oculus Rift, de ontwikkelaar van virtual reality technologie zoals de Oculus Rift Headset. Als je de headset opzet, dan stap je een door de computer gegenereerde wereld binnen, zoals een spel of een film scene, of een plek ver weg. Het bijzondere aan deze techniek is dat het lijkt alsof je ook echt daar bent, samen met andere mensen. mensen die het geprobeerd hebben zeggen dat de Virtual reality ervaring van de Oculus Rift bril iets is wat ze nog nooit hebben meegemaakt”.
oculus VR gamen

Virtual Reality ervaring

Als eerste zal de virtual reality ervaring voornamelijk worden toegepast bij het spelen van games. Maar dit is slechts het begin. Volgens Mark kunnen we straks langs de zijlijn staan als er een spel wordt gespeeld, of zitten we in een klaslokaal en volgen we een les met studenten uit de hele wereld. Maar wat dacht u van een bezoek aan een arts, alleen door uw goggles op te zetten.

De oculus rift Virtual reality bril is een nieuw communicatie platform. Door het gevoel te hebben ergens echt aanwezig te zijn, kan je ervaringen met andere mensen delen als nooit te voren. Volgens Mark Zuckerberg zal deze “Augmented Reality” in de toekomst voor heel veel mensen bereikbaar zijn.

Oculus VR, het bedrijf uit Irvine Californië, zal onafhankelijk blijven en zijn eigen identiteit behouden. De $2 miljard is betaald met 400 miljoen cash en 1,6 miljard aan aandelen facebook.
Dit overname bedrag is enorm voor een bedrijf wat nog geen product heeft gelanceerd.

Oculus VR en de Oculus Rift, hoe het begon

De Oculus Rift bril was voor het eerst te zien op de in 2012 gehouden Electronic Entertainment Expo, ’s werelds grootste video-game beurs. In de zomer van 2012 heeft Oculus VR een kickstarter campagne gestart om geld in te zamelen om de Oculus rift bril te kunnen maken. Deze kickstarter campagne was zeer succesvol, net als onlangs de campagne van boosted board skateboard ook zo’n leuke gadget.

Uiteindelijk haalden deze jongens 10 keer zoveel geld op dan ze hadden gehoopt, 10 x $250.000
Sindsdien is de interesse in deze virtual reality bril alleen maar toegenomen. In de afgelopen tijd zijn er alleen maar developer kits verkocht van deze ultieme virtual reality bril, de Oculus Rift.

oculus vr developer kit

De eerste Oculus Rift Developer Kit

Maar daar komt nu verandering in. Binnen afzienbare tijd zal de Oculus Rift bril van Oculus VR te koop zijn voor iedereen.

Pre-order uw Oculus Rift bril hier voor USD 599,-

U krijgt er twee games bij, Valkyrie, and Lucky’s Tale

laptopshop Image Banner 468 x 60

Reageer