De Oculus Rift is een Virtual Reality bril zoals u nog nooit heeft meegemaakt. Of u nu uw favoriete game speelt, een virtual reality film kijkt, een kijkje neemt aan de andere kant van de wereld, of uw vrienden ontmoet in Virtual Reality; U krijgt het gevoel dat u echt daar bent. Dat is wat de Oculus Rift bril met u doet.
Oculus Rift VR bril closeup

De Oculus Rift maakt gebruik van hightech “beeldschermen” die speciaal voor Virtual Reality zijn ontworpen. Door de hoge refresh rate en lage persistentie wordt een indrukwekkend natuurlijk beeld gecreëerd zonder motion blurr. Met andere woorden, geen strepen bij snelle bewegende beelden en een 180 graden zicht.
Dit zal samen met de software een gevoel van aanwezigheid creeren zoals u nog nooit heeft meegemaakt. U krijgt het gevoel dat u echt daar bent.
Oculus Rift kit

Oculus Rift, de geschiedenis

Palmer Luckey, geboren in 1992 en uitvinder en CEO van Oculus VR, had al op jonge leeftijd grote interesse in virtual reality. Hij verzamelde als hobby allerlei prototypes van virtual reality brillen. Hij verdiende het geld voor deze brillen door oude iPhones te repareren en te verkopen. Hij ergerde zich aan de slechte kwaliteit en lage resolutie van deze brillen.
In 2011 creëerde hij het eerste prototype in de garage van zijn ouders, de CR1. Hij was toen 18 jaar oud. De zesde versie van dit prototype heette “The Rift”. Dit was het model wat als “Do-it-yourself-kit” verkocht zou gaan worden. Om dit te realiseren richtte hij het bedrijf Oculus VR op en startte een kickstarter campagne. Hier haalde hij $2,4 miljoen dollar op, 974% meer dan hij nodig had. Na de Electronic Entertainment Expo in 2012 kreeg de Oculus Rift zoveel aandacht dat Palmer stopte met zijn studie en zich fulltime ging richten op zijn bedrijf Oculus VR. Sinds 2012 is het team van Oculus VR versterkt met John D. Carmack, Brendan Iribe (CEO) en Michael Antonov. Facebook oprichter Mark Zuckerberg hoorde ook van het bedrijf Oculus VR en investeerde $2 miljard dollar, zonder dat er ook maar een bril was verkocht.
Oculus Rift de ultieme vr bril

Oculus rift bestellen?

U kunt uw pre-order voor de oculus rift hier plaatsen. Vanaf maart 2016 worden de eerste exemplaren verstuurd. Als u een pre-order plaatst dan krijg u als extra de game Valkyrie erbij.

Plaats hier uw bestelling voor de Oculus Rift