Zodra de Oculus Rift bril op de markt komt dan zullen ook de eerste Oculus Rift spellen verschijnen. Als u een Oculus Rift VR headset heeft besteld of u heeft de developer kit dan zijn de onderstaande Oculus Rift Spellen zeker de moeite waard om uit te proberen.

Hieronder vindt u enkele games in willekeurige volgorde:

EVE: Valkyrie

Dit spel komt op dezelfde dag uit als de Oculus Rift bril zelf. Diegene die de Rift als pre-order hebben besteld krijgen EVE Valkyrie er gratis bij. Dit is een game waarbij de speler spannende luchtgevechten beleefd diep in de ruimte.
oculus rift spellen

Rockband VR

Misschien wel een van de leukste spellen voor de Oculus: Rockband. Dit spel wordt exclusief door Harmonix voor de Oculus Rift bril gemaakt en vindt u niet terug op andere VR brillen. U waant zich een Rockster en staat op het podium. Airguitar spelen krijgt zo wel een hele andere betekenis.
oculus vr rockband

The Climb

Het spel bij uitstek voor de VR bril. Echter niet geschikt voor watjes en mensen met hoogtevrees. Spring als een bergbeklimmer van rots naar rots, maar kijk niet naar beneden…
oculus rift spellen

De Climb was in eerste instantie bedoeld voor de Playstation VR maar komt nu uit als een exclusief Oculus Rift spel. The Climb brengt de spanning en sensatie van het klimmen naar een virtual reality spel. Spelers verkennen bergen in prachtige omgevingen, in een nog niet eerder vertoonde nieuwe game-ervaring.

Keep Talking and Nobody Explodes

Dit is een spel wat een extra dimensie krijgt in Virtual Reality. Een puzzle game wat u met meerdere spelers kunt spelen. Een persoon is vrijwilliger en wordt opgesloten in een Virtuele kamer met een tikkende tijdbom. De andere lezen instructies voor om de bom te ontmantelen.

Bullet Train

Een schietspel waarbij u de oculus touch controllers gebruikt. Het spel is nog in ontwikkeling en wanneer het uitkomt is nog niet bekend.

P.O.L.L.E.N

Een sciencefiction VR spel wat zich afspeelt diep in de ruimte op de maan Titan. U verkent een spacestation gebouwd door de VS en Rusland.

World War Toons

Een 3D Virtual Reality cartoon spel van Reload studios komt uit op de Playstation VR en de Oculus Rift. Hieronder vindt u de eerste trailer.

Edge of Nowhere

U bevindt zich op Antarctica en bent in een reddingsmissie op zoek naar een vermiste expeditie.
edge of nowhere oculus
Dit is ook een van de Oculus Rift spellen die exclusief voor deze VR bril gemaakt zijn. Trek uw winterjas maar alvast aan.

VR Sports Challenge

Wat dacht u van een potje ijshockey, american football, honkbal of basketbal in Virtual Reality? Het is maar goed dat die controllers vast zitten aan uw handen. Sanzaru games brengt Wii sports naar de Oculus Rift.

Bovenstaande Oculus Rift spellen zijn slechts het begin. Oculus heeft aangekondigd dat er binnen afzienbare tijd enkele honderden spellen beschikbaar zullen zijn, waaronder het populaire Minecraft.

Er is inmiddels ook zelfs een heus Oculus Rift Casino.