Het spelen van VR games met een Virtual Reality bril is natuurlijk waanzinnig gaaf. Het geeft een compleet andere dimensie aan het spelen van een spel. Tegelijkertijd kan het natuurlijk ook behoorlijk indrukwekkend zijn en zelfs een beetje eng.
Natuurlijk hangt dit af van de game die u speelt met een Virtual Reality bril.
U kunt zich voorstellen dat een game als Call of Duty niet voor iedereen is weggelegd.

Heeft u al een Oculus Rift PC?

Maar wat dacht u van het kijken naar een film met een virtual reality bril zoals de Oculus Rift. Het is een kwestie van tijd en dan worden de meeste films opgenomen in Virtual reality. Net zoals het kijken naar een 3D film in de bioscoop de normaalste zaak is, zal in de toekomst het kijken naar een VR film heel normaal zijn.

Stelt u zich eens voor dat u naar een film in Virtual Reality kijkt. U loopt door een straat in Amsterdam. U kunt rondkijken en u kunt zelfs uw voeten zien als u naar de grond kijkt. Plotseling komt er een auto aanrijden, die precies voor u stopt. Mannen stappen uit en bellen aan. U staat daar en kijkt ernaar. Vervolgens bent u ooggetuige van de ontvoering van Freddy Heineken. Wat zal dat een adrenaline rush geven. Film kijken zal nooit meer hetzelfde zijn.
oculus rift PC eisen

Aan welke eisen moet uw Oculus Rift PC voldoen?

Om optimaal te kunnen genieten van uw Oculus Rift heeft u wel een krachtige PC nodig.
Met name de videokaart moet over behoorlijk wat power beschikken. Toch kunt u als u het slim aanpakt voor een bedrag vanaf €700 al beschikken over een Oculus Rift PC die geschikt is voor Virtual Reality games. U kunt bijvoorbeeld uw videokaart op marktplaats kopen. Daar heeft u al een Asus R9 videokaart voor rond de €175 in plaats van €300 nieuw.

Minimale Eisen voor uw Oculus Rift PC:

Videokaart: AMD R9 290 / NVIDIA GTX 970 of hoger
Processor: Intel i5-4590 of sneller
Geheugen: Min 8 Gb
Video aansluiting: HDMI 1.3
USB Poorten: Minimaal 3 x USB 3.0 en 1 x USB 2.0
Besturingssoftware: Windows 7 SP1 64 bit of nieuwer

Wilt u testen of uw PC voldoet aan de eisen om Virtual Reality games te spelen met de Oculus Rift, dan kunt u het onderstaande bestand downloaden om uw PC te testen.

Kijk hier of uw Windows PC Oculus Rift Ready is

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Mocht u geïnteresseerd zijn in een nieuwe PC om virtual reality games te spelen kijk dan eens in onze winkel waar wij enkele game PC’s verzameld hebben voor u.